Selamat Tahun Baru 2011

Mungkin belum terlambat untuk aku publishkan ucapan selamat tahun baru 2011 dalam blog aku. Aku baru-baru ni agak sibuk dengan urusan perniagaan keluarga.

Semoga apa yang dicita-citakan dalam tahun 2010 telah menjadi kenyataan dan berusaha untuk jadikan 2011 tahun yang lebih baik.

Apa2 pun, apa yang dicita2kan perlu mempunyai matlamat. Bila tiada matlamat, maka tiada arah tujuan dan impian boleh bertukar menjadi mimpi ngeri. Bila ada matlamat, perlu ada plan/ perancangan dan diikuti dgn tindakan (sembang lebih pun tak guna tanpa tindakan). Bila ada tindakan, baru ada cabaran dan halangan. Tak gitu?

Di sini baru kita betul2 diuji kejantanan kemampuan kita. Bagi yang tabah/ kuat akan berjaya mengharunginya dan bagi yang lemah, mungkin berhenti di separuh jalan. Di sini penting untuk menyenaraikan cintaku segala-galanya di atas kertas (bukan dalam kepala di mana kita boleh buat2 lupa). Supaya segala kekurangan/ kelemahan dapat dibaiki dan tidak terhenti separuh jalan.

Matlamat > Plan > Tindakan > Hasil

Nampak mudahkan? Mudah sebab perkara asas ini selalu diceritakan di mana-mana saja  (di kedai kopi). Aku pun belajar benda ni dari perniagaan Multi Level Marketing  (MLM) je.. (Lariii...).. harharhar

Semoga tahun ini kita akan lebih bertenaga, tabah dan konsisten dalam apa yang diperjuangkan.

Pesanan penaja:
Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi, Graphite, 6" Display with New E Ink Pearl TechnologyPride and PrejudiceSpeak Now